Blåresept på Banda.no - din lokale nettbutikk

Av Gunnar Angeltveit

Nå kan du hente fram din E-resept på www.banda.no, og bestille dine blåresept varer i din lokale nettbutikk. Enkelt og greit for deg – og for oss.

Nå er bandagistene på nett med e-resept og blåresept produkter.

- Vi håper at vår nettløsning for håndtering av blåresept på nett gjør det enklere for mange av dere som vet hva dere trenger, og å bestille varene, og eventuelt også betale egenandelen på nett, sier Markus Carlmar Løveid som er administrerende direktør i Bandagistkjeden.

Bandas nettbutikk vil i tillegg til en mengde helserelaterte produkter som for eksempel Tempur, ortoser, kompresjonsstrømper, angoratekstiler, såler, m.m. nå også få et stort utvalg med reseptbelagt medisinsk forbruksmateriell og hjelpemidler.

Bandagistkjeden

Markus C. Løveid er administrerende direktør for Bandagistkjeden.

I havn etter to år

Utviklingssjef Cecilie Kjos i Bandagistkjeden har vært prosjektleder for kjedens IT-satsing. I over to år har hun jobbet med prosjektet og loset det trygt i havn.

- Jeg er glad for at vi nå har fått reseptbelagte produkter inn Bandas nye nettbutikk. E-helsedirektoratet ga oss endelig godkjenning på tampen av 2018. Tiden til lansering i mai 2018 ble brukt til å finpusse utseende, funksjonalitet og brukeropplevelsen i nettbutikken.

- Dette er et stort og spennende skritt inn i framtiden for Bandakjeden. Netthandel er sterkt økende og det er viktig at vi også tar del i den utviklingen. Men vår lokale forankring og gode oppfølging av pasienter og kunder skal bestå, lover utviklingssjef Cecilie Kjos.

Lokal netthandel

- Du som bruker bandagist på nett bidrar også til god lokal verdiskaping i distriktene. For Bandagistkjeden eies av medlemmene og nettbutikken er en desentralisert lokal løsning der kunderelasjonen fortsatt er lokal. Ekspederingen av den enkelte forsendelse skjer lokalt og inntektene bidrar til lokal vekst og velstand, framhever Løveid.

Kom innom butikken første gang

Det som særpreger bandagistene er den tette og gode personlige oppfølgingen av kundene, og Løveid understreker at dette vil fortsette:

- Vi tror at nettbutikken vil kunne frigjøre noe mer kapasitet til personlig oppfølging. Og jeg vil understreke at vi oppfordrer pasienter som trenger personlig tilpasning av utstyr og hjelp til å bruke det riktig, om å komme innom sin lokale bandagist første gang de skal bestille utstyr.

- Enten det gjelder inkontinens, stomi, ortoser eller kompresjonsstrømper er det viktig at vi finner det som passer til akkurat din kropp. Når vi sammen har funnet dette og du er trygg på hvordan det skal brukes, kan du trygt bruke nettbutikken vår neste gang.

- Formidling av medisinsk utstyr og hjelpemidler på nettbutikken vår er ikke et forsøk på å fjerne oss fra deg som bruker. Vi gjør dette fordi vi vil gjøre det lettere for deg å ordne ting fra din egen pc eller mobiltelefon. Men vi gjør det også fordi vi ønsker å få bedre tid til å hjelpe dem som virkelig trenger veiledning og støtte for å få en bedre hverdag og sikre sin livskvalitet, understreker Markus Carlmar Løveid i Bandagistkjeden.

Ikke pupper og sko

Løveid forteller at ikke alt du kan få hos en bandagist kan bestilles på nett.

- Vi har for eksempel valgt å holde brystproteser og helsesko og arbeidssko utenfor netthandelen med resepter og helseprodukter. Det er vår entydige erfaring at det for disse produktene er det behov for personlig utprøving og tilpasning før bestilling.

Copyright © 2019 Bandagistkjeden AS. All rights reserved.