Brystopererte får god hjelp til å finne riktig protese

Av Bandakjeden AS
 

Fagansvarlig Ellen Flinder Petersen på Helsebutikken på Nordstrand hjelper brystopererte med å finne riktig  protese og BH.

Ellen har 14 års erfaring med å tilpasse brystproteser. Tidligere jobbet hun på en klinikk i Oslo sentrum. Da denne ble lagt ned er det mange kunder som nå finner veien til Helsebutikken på Nordstrand. Der har de en stor avdeling for brystopererte. De leverer og tilpasser brystproteser og produkter relatert til dette.

Ved første møte tar hun seg god tid med kunden.

- Jeg legger vekt på å bli godt kjent med dem før jeg ”jobber” meg innpå dem. For mange nyopererte er det første gang de får tid og anledning til å fortelle om hvordan de har det, sier Ellen Flinder Petersen.
- Hennes lange erfaring har gjort henne veldig god til å tilpasse, hun er rett og slett rå på det, sier daglig leder og eier Trine Nordli.

Helsebutikken Nordstran brystopererte

- Hva er utfordringene ved valg av riktig BH til kvinner med brystproteser?

- Utfordringen er mange, men å finne den gode BHen er det viktigste. Den må tilpasses i forhold til de operasjonsteknikker som brukes og lommene som holder protesen på plass må passe til protesen.
Hun forteller at en BH skal sitte godt uten å føles trang.
- Kunden skal slippe å rette på BHen. Den skal falle godt inntil kroppen og stroppene skal ikke sitte for langt ut på skuldrene. Jo bedre kontroll du har, jo mindre merker du protesen.

Det hender at hun må bruke mer en ett besøk av kunden for å finne riktig BH.
- Jeg hadde en dame på besøk her tre ganger. Hun hadde hatt flere runder med operasjoner som medførte synlige arr og dype krater. Til slutt fant vi en løsning som var god for henne. Hun kunne endelig føle seg fin med V-hals og pen kjole.

På Helsebutikken på Nordstrand fører de et bredt utvalg av modeller og farger. De har mange tema for brystopererte, brystreduksjoner, big size osv.
Målet for Ellen Flinder Petersen er at kunden  skal finne et undertøy som sitter godt og  at kunden skal føle på ”valgets kval”.  At de gjerne har flere å velge mellom.
- Når de finner modeller som sitter godt kjøper de gjerne den samme modellen i ulike farger. Mitt mål er at de nyopererte skal tenke seg friske, og det gjør du ofte når du slipper å rette på bhen hele tiden, avslutter Ellen Flinder Petersen.

Dette blogginnlegget bygger på en artikkel i Livskvalitet nr 1/2019 skrevet av Inger Eide Nordseth. 

Copyright © 2019 Bandagistkjeden AS. All rights reserved.