Gode råd for bedre søvn

Av Bandakjeden AS

Ved å forbedre søvnkvaliteten kan du sikre deg mer energi og overskudd i hverdagen. Valg av riktig Tempur madrass og hodepute gjør nemlig underverker for søvnen.

Lei av å våkne trøtt og uopplagt? Søvn er essensielt for oss mennesker, og vi blir ukonsentrerte og irritable om søvnkvaliteten ikke er god nok. Er du lei av å hangle rundt uopplagt og sliten, er det derfor lurt å ta noen grep. For i tillegg til et sunt kosthold og trening, er faktisk søvn en av de viktigste elementene for god helse.

Det er mye du kan gjøre for å bedre nattesøvnen. For det første er det viktig å gjøre seg ferdig med grubling og bekymringer i løpet av ettermiddagen, samt unngå for mye skjermbruk rett før leggetid.

Tempur madrass

Å lage seg et beroligende ritual før sengetid kan også være gunstig for søvnen. Sørg for at det er mørkt, rolig og svalt på soverommet, og bruk eventuelt sovemaske og ørepropper dersom du liker det. Det er også viktig at madrassen og hodeputen din er av god kvalitet og at den er tilpasset dine behov. Både hofte, rygg og nakke trenger nemlig avlastning og støtte når vi sover.

– God søvn er viktig for oss alle. Det gjør at vi føler oss uthvilt og opplagt, og klare til å få mest mulig ut av dagen som kommer. Et av de viktigste skrittene mot å få god søvn er å investere i seng, madrass og pute av høy kvalitet, sier Annika Eriksson, salgsansvarlig for helsesegmentet i Tempur Norge.

Sov i ro

Vi har alle ulike preferanser når det gjelder hvordan madrassen og hodeputen skal være. Noen foretrekker en solid og fast madrass, mens andre elsker å synke ned i en myk seng. Ta hensyn til dine personlige preferanser og behov når du går til innkjøp av sengeutstyr. Målet er å finne din perfekte passform når du velger din Tempur-seng.
– Vi har alle ulike kropper, derfor er det så viktig å skaffe seg en seng som er tilpasset din kropp. Madrassen skal gi riktig motstand slik at kroppen får hvile. Valget av fasthetsgrad er derfor viktig, understreker Eriksson.
Mange har travle dager foran pc, og sliter derfor med smerter i korsrygg og nakke. Stillingen du ligger i om natten påvirker ikke bare søvnkvaliteten, men også muskulaturen i kroppen. Selv om vi alle har vår egen måte å sove på, kan vi alle dra nytte av å korrigere dårlige vaner som kan forårsake ryggsmerter.

Utviklet av NASA

Madrassene og hodeputene fra Tempur former seg etter din liggestilling og kroppstemperatur. Det sikrer en ergonomisk korrekt liggestilling med god trykkavlastning og dermed mindre behov for å snu seg i løpet av natten.
– En av årsakene til urolig nattesøvn, er at man får et mottrykk på skulder og hofte. Dermed snur man seg for å få i gang blodsirkulasjonen. Siden Tempur-materialet absorberer bevegelse, er det mindre sannsynlig at du blir forstyrret av at partneren din beveger seg i søvne. Gevinsten er at mange føler seg mer uthvilt i Tempur, sier Eriksson, og legger til at materialet er basert på en oppskrift som opprinnelig ble utarbeidet av NASA – utviklet for å dempe det ekstreme trykket fra G-kreftene, som astronauter ble utsatt for under oppskyting og landing.
– Våre søvneksperter, designere og ingeniører har brukt mange år med banebrytende utvikling for å perfeksjonere vårt materiale. Dette for å forsikre deg om at du får en personlig støtte og den enestående komforten kroppen trenger. Å jobbe for bedre søvnkvalitet er en billig og sikker investering i egen helse, sier hun.

Tempur utviklet av NASA

Godt utvalg hos Banda

– Tempur er vår utvalgte leverandør når det kommer til god søvn. Vi har over mange år opparbeidet oss god kunnskap på Tempur og vi hjelper til med å finne det rette produktet for den enkelte. Vi har et stort utvalg både i våre butikker og i vår nettbutikk, sier Cecilie Kjos, utviklingssjef i Bandagistkjeden AS.

Trenger du hjelp til å finne ditt Tempur-produkt, kan du trygt spørre om råd hos Banda. Her finner du et bredt utvalg av Tempur-madrasserhodeputer og reiseprodukter.

Banda er en offentlig godkjent helsefaghandel som blant annet selger medisinsk forbruksmateriell på blå resept, treningsutstyr, støtteprodukter for muskler og ledd, og såler. Alle Bandabutikkene har ansatt helsepersonell med stor kompetanse innenfor de nevnte områdene. Kjeden har 50 butikker i Norge og rundt 200 helsearbeidere over hele landet. Nettbutikken Banda.no er også en av Norges største nettbutikker innen helse.
– Bandabutikkene har et stort utvalg helserelaterte produkter fra de beste og mest seriøse produsentene, opplyser Kjos.

Avlaster rygg og nakke

Rådet er å bruke litt tid når du skal gå til innkjøp av sengeutstyr. Vi sover jo mange timer hver natt, og bytter du madrass og pute kan det gi positive effekter på helsen. Supreme-madrassene fra Tempur anbefales, da materialet er trykkavlastende, og former seg perfekt slik at du unngår ømme ledd. Hodeputene Original og Millenium avlaster nakke og skuldre på en behagelig måte. Men husk å sjekke at puten passer din nakkelengde, skulderbredde og liggestilling.
– Riktig høyde på puta er nemlig viktig for å avlaste skuldrene og sikre at nakken ligger mest mulig rett – slik at du får slappet av og unngår spenninger og belastninger som feil putehøyde kan gi. En godt tilpasset hodepute vil umiddelbart tilpasse seg din nakke, og gir behagelig støtte til hode og skuldre, sier Eriksson i Tempur Norge.

Copyright © 2019 Bandagistkjeden AS. All rights reserved.